TIJD OM TE BREKEN MET DE JOUW WEL BEKENDE PATRONEN?

⊕ Coaching voor Ondernemers & Directeuren.

⊕ No-nonsense. Doortastend.

⊕ 15+ jaar ervaring als ondernemer.

⊕ Ervaar weer plezier, meer vrijheid en ruimte.

⊕ Gecertificeerd Coach.

 

Ja, het wordt tijd!

Tijd om het nu echt eens anders aan te pakken. Een ander level.

Behoefte aan het verwezenlijken van nieuwe plannen en ambities.
Waarom lukt het niet? Welk bekend verhaal hoor je in je hoofd?. Beperk je jezelf?

Een coach kan je helpen te navigeren door een uitdagende fase in je ondernemerschap, je leiderschap, je dagelijkse leven.

Zoek jij een ervaren coach, met een ondernemende geest, waarmee jij kunt sparren op zowel zakelijk als persoonlijk vlak?
Iemand die met jou in gesprek gaat, maar niet met jou meepraat

 

Waar loop je tegenaan?

O

JE HEBT HET GEVOEL DAT JE VASTZIT, JE ERVAART ONRUST.

O

JE EMOTIES SPELEN JE PARTEN.

O

JE TWIJFELT OVER DE JUISTE KOERS.

O

JE HEBT MOEITE MET HET MAKEN VAN WEZENLIJKE KEUZES.

DE OPLOSSING IS DICHTERBIJ DAN JE DENKT

Homepage-Zijnscoaching-Helena-profiel

VOOR IEDEREEN MET EEN ONDERNEMENDE MINDSET

Wat voor coach ben ik?

Als Zijnscoach begeleid ik ondernemers en directieleden op een effectieve, down-to-earth manier in bewustzijn. Ik geloof dat een bewuster mens positief bijdraagt; aan zichzelf, aan zijn omgeving en aan de wereld als geheel.

Vanuit deze overtuiging breng ik mensen (weer) in verbinding met zichzelf en in verbinding met de mensen waaraan ze leiding geven. 

In mijn rol als coach ben ik vertrouwenspersoon, klankbord en adviseur in één. Na 15 jaar leidinggeven en ook als aandeelhouder in een groeiende onderneming weet ik waar ik het over heb. Als objectieve buitenstaander luister ik zonder oordeel.

In een vertrouwde omgeving gaan wij in gesprek. Mag je uitspreken wat je bezighoudt. Herken je patronen, overtuigingen  die je parten (al langer) parten spelen? Dienen ze je nog langer?

Wat kan je verwachten? Een doortastende coach die niet terugdeinst de vragen te stellen die nodig zijn. 

ZULLEN WE AAN DE SLAG GAAN?

No-nonsense en doortastend

 

DE METHODE

Van Inzicht naar Vrij Zicht

INZICHT

In ons eerste gesprek bespreken we de vraagstukken die er spelen.
We bespreken je verwachtingen en je doelstellingen.

 

HET COACH TRAJECT

In vier tot zes sessies over een periode van vier tot zes maanden gaan we aan de slag. Met  oprecht zelfonderzoek kijken we naar  wat er afspeelt in jouw hoofd en in jouw lijf. Je word je al snel bewust van bepaalde gedachten en patronen. We hoeven daarbij alleen te werken met wat er zich aandient precies op dat moment. 

VRIJ ZICHT

Er ontstaat een nieuw perspectief. Je kan handelen en leven vanuit vrijheid. Je hebt zicht op je kwaliteiten. Je ervaart een groter welzijn. Besteed minder tijd aan omgaan met moeilijkheden en gedoe. Je hebt meer inzicht in je emoties. Je vergroot je aandacht en concentratie. Verbetert je relaties. Verrijkt je werk en toekomst.

 

Wat levert het je op?

N

WERKEN EN LEVEN VANUIT ZINGEVING

N

JE ERVAART VRIJHEID, LEVENSLUST.

N

JE MAAKT KEUZES DIE KLOPPEND ZIJN VOOR JOU. 

N

INNERLIJKE RUST

 

Veelgestelde vragen

Wat doet een coach?

Een coach helpt jou te bespreken en de doorgronden wat er speelt bij jou. Door oprecht te onderzoeken wat er afspeelt in jouw hoofd en in jouw lijf, word je je al snel bewust van bepaalde gedachten en patronen. We hoeven daarbij alleen te werken met wat er zich aandient precies op dat moment. Een coach helpt jou in dit onderzoek en houd je een spiegel voor en nodigt je uit om jezelf echt te onderzoeken.

Daarbij ben is als coach onafhankelijk en kritisch en zorgt deze wijze van werken voor helderheid. Bovendien is een coach iemand die je ook kan helpen, een stok achter de deur, zodat je ook echt gaat doen wat je jezelf voorneemt.

Wanneer schakel je een coach in?

Als je jezelf in het onderstaande herkent dan kan een coach zeker iets voor jou zijn.

  • Je wilt een aantal knopen doorhakken, maar komt daar zelf niet uit.
  • Je hebt last van onrust.
  • Je hebt last van stress, maar je hebt geen zin in zweverig gedoe.
  • Je hebt moeite met het maken van de wezenlijke keuzes.
  • Je komt thuis met weinig energie
  • Er wordt geklaagd om je heen dat je chagrijnig bent, te hard werkt en/of niet benaderbaar bent.

Je bent dit zat, je wilt actie, je hebt behoefte aan structurele verandering

Hoe weet ik of Zijnscoaching iets voor mij is?

Zijnscoaching is zelfonderzoek naar wie je wezenlijk bent. Dit is een zeer krachtige en bewezen effectieve methode naar persoonlijk inzicht en brengt structurele verandering teweeg. Het is geschikt voor eenieder die wil leven en werken vanuit zijn authentieke zelf.

Hoe weet ik of deze manier van coachen voor mij werkt?

Het mooie aan bewustzijnscoaching is: het werkt altijd. Omdat we werken met datgene wat we er zich aandient. Middels zelfonderzoek, help ik jou om je ware aard naar boven te halen. Hierdoor ontstaat er (weer) ruimte voor inspiratie, creativiteit en levenslust.

Valt Zijnscoaching onder ondernemerscoaching?

Nee, echter deze vorm spreekt veel ondernemers aan, omdat Zijnscoaching een zeer krachtige en effectieve methode is naar persoonlijk inzicht en structurele verandering teweeg kan brengen.

Ik coach met name ondernemers, directieleden en managers omdat ik een ruime ervaring in ondernemerschap en leidinggeven meeneem in onze gesprekken en kan relateren aan de problematiek die eventueel wordt besproken.

Ben jij ook een business coach?

Ja en nee. Ik ben in mijn hoedanigheid als Zijnscoach geen business coach. Wanneer je een coachingtraject bij mij persoonlijk volgt dan draait het om persoonlijke coaching. Jij als persoon en je zelfonderzoek staan centraal in onze gesprekken. Als daar aanleiding toe is dan geef ik mijn kennis van 15 jaar ondernemerschap graag aan je door.

Kan ik jou zien als sparringpartner?

Als het gaat om wat er aan het licht komt in onze gesprekken en het toepassen daarvan in het dagelijkse leven, kan ik je bijstaan en ben ik een sparringpartner. Ik geef geen daadwerkelijke zakelijke adviezen, in die zin ben ik geen ondernemerscoach of businesscoach.

Wat zijn de kosten voor coaching?

 Kennismaking is altijd vrijblijvend. 

Besluit je om een coachtraject bij mij aan te gaan investeer je € 5.000,– (excl. btw) in jezelf.

Daarvoor krijg je van mij:
Een klankbord
Eerlijke gesprekken
Nieuwe inzichten
Nieuwe kijk op jouw werkelijkheid
Feedback.

Ik ga met je in gesprek, maar praat niet met je mee.

Wat is de tijdslijn van een coachingtraject?

Hoe doen we dat?

– Door elkaar 4 tot 6 keer te ontmoeten in een periode van 46 maanden.
– De gesprekken duren over het algemeen 1,5 tot 2 uur, mocht dit uitlopen is dat geen probleem.
Ik ben in die periode altijd bereikbaar voor jou.

Vier tot zes sessies kunnen je al veel inzichten geven en over het algemeen treedt er vrijwel direct verandering op. Voor de sessies reserveer ik één dagdeel . Vaak zit er tussen het eerste en tweede gesprek 1 à 2 weken en tussen de gesprekken daarna zit meestal een iets langere periode. Dit wijst zich vanzelf en we delen het in zoals het bij jou past. 

Hoe zien onze sessies eruit?

Ik bied zowel face-to-face (offline), als online coachgesprekken aan. Voor de effectiviteit van de gesprekken is uit ervaring gebleken, dat offline of online geen verschil uitmaken. Mijn werkruimte voor gesprekken bevindt zich in Gorinchem. We kunnen de gesprekken indelen zoals jij het aangeeft, dit kan ook een combinatie zijn van beide vormen. We kunnen ook afspreken om in de natuur te lopen of over de prachtige stadswal van Gorinchem. 

Wanneer is een coachingstraject een succes?

Jij bepaalt wanneer jouw coach traject een succes is. Jij hebt recht op je eigen proces, je eigen bewustzijnsonderzoek. Dit coaching traject gaat niet over dat je iets of iemand “moet worden”.

Zijnscoaching gaat over de beste versie van jezelf worden. Contact maken met wie je bent.

Je was dat zicht verloren en ik help je erbij dat te vinden.

Wat zeggen anderen over mij als coach?

Helena versneld je ontwikkeling op een hele fijne manier. Ik had een blokkade op relatie en op werk gebied waar ik maar niet doorheen kwam. Samen met Helena dat tackelen terwijl je zelf aan het roer blijft staan, is grandioos.

Pieter-Jan Postma
Olympic Coach & Sailor
Postma Sailing

Helena heeft mij heel erg geholpen om langzaam weer grip te krijgen op mijn leven. Waarbij andere specialisten vaak kijken naar direct een oplossing, werkt Helena met hetgeen wat er is en om daar een hogere bewustzijn in te krijgen. Door de sessies begreep ik mijzelf langzaam beter en beter en verklaarde dit heel erg waar bepaald ongezond gedrag vandaan kwam.

Jeroen van Veen
Ondernemer, Social Media Consultant

Coaching is een vak op zichzelf en de kunst om uit iemand te krijgen wat erin zit en dit op juiste wijze in perspectief kan zetten samen met jou. Dus niet invullen voor de persoon die je coacht maar zelf tot nadenken en tot acties beweegt. En dit is eigenlijk wat Helena doet. En ik denk dat maar weinig coaches dit beheersen.

Wim van de Worp

Eigenaar & Headhunter, NoMilk2Day

Privé en zakelijk erg veel aan gehad. Ze verdiept zich in mij als persoon en wat ik nodig heb. Mocht ze iets tegen komen wat nadere verdieping vraagt. Zal ze niet schromen om hier extra kennis over op te doen. Het contact buiten de afspraken was ook erg fijn. 

Rosaleen Diezi

Rose Catering & City Apartments Gorinchem

Ik wilde zicht krijgen waarom ik denk en reageer zoals ik doe. Met name in situaties waarin ik me niet prettig voel, zowel privé als in een zakelijke omgeving.

Ik heb nu weer zicht  op waar ik nu sta en welke ontwikkelingen ik heb doorgemaakt. Ik heb het als zeer waardevol ervaren. Het voelde als een natuurlijk proces waarbij ik delen heb aangeraakt waarvan ik niet wist dat daar een oorsprong lag.

Marike Andeweg

Ondernemer & Ontwerper, Not Only White

ZULLEN WE AAN DE SLAG GAAN?

Ja, ik ben er klaar voor!

Zijnscoaching-Helena-de-Ridder-Mirjam-Lems-Fotografie

NEEM CONTACT OP

8 + 4 =

De Oude Pastorie
Haarstraat 25, Gorinchem

helena@zijnscoachingpraktijk.nl